Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Αναγνώστρια αναφέρει στο Tromaktiko: "Νεάπολη Κοζάνης: Η ταφόπλακα της επαρχίας"!


Την πολύπαθη επαρχία με τα τεράστια προβλήματά της, ξεχασμένη δεκαετίες τώρα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, ξαφνικά τη θυμήθηκαν. 
Για ποιον λόγο; Μήπως για να λύσουν το πρόβλημα ανεργίας μιας και η δυτική Μακεδονία κατέχει τα πρωτεία; Μήπως για να βελτιώσουν τη δημόσια υγεία και περίθαλψη και την έλλειψη νοσοκομείων; Μήπως για να εκσυγχρονίσουν τα σχολεία με τις απαρχαιωμένες αίθουσες και τον ανύπαρκτο διδακτικό εξοπλισμό; Όχι! Όλα αυτά δεν μας ενδιαφέρουν γιατί οι «ιθαγενείς» κάτοικοι της επαρχίας και το χαμηλό βιοτικό τους επίπεδο, μας αφήνουν παντελώς αδιάφορους. Εκτός από τις προεκλογικές περιόδους όπου ανεχόμαστε την τσίκνα τους, τα βλαχοτράγουδά τους και τις χειραψίες τους και χαμογελάμε ψεύτικα μπας και τσιμπίσουμε καμιά ψήφο. 

Σκέφτηκε λοιπόν τώρα η -μη ψηφισμένη από τον Ελληνικό λαό, συνεπώς μη εξουσιοδοτημένη για να παίρνει τέτοιου είδους αποφάσεις - Κυβέρνηση να βρει έναν απομακρυσμένο, απαξιωμένο χώρο για να στεγάσει 3.000 μετανάστες. και βρήκε κάπου στο χάρτη την άγνωστη Νεάπολη Κοζάνης. Έχει επισκεφτεί άραγε κανείς τους την συγκεκριμένη περιοχή; Έχει δει πώς ζουν οι κάτοικοι εκεί και πόσο μεγάλα είναι τα προβλήματα και η φτώχια που αντιμετωπίζουν; Αν μη τι άλλο οι κάτοικοι της Νεάπολης Κοζάνης είχαν την ησυχία τους και την ασφάλειά τους, στον δικό τους απομονωμένο «μικρόκοσμο» με εγκληματικότητα μηδέν. Τώρα ξαφνικά, η Κυβέρνηση αποφασίζει να τους φορτώσει 3.000 λαθρομετανάστες -περισσότερους από τους κατοίκους της Νεάπολης - των οποίων λαθρομεταναστών, κανείς δε γνωρίζει την αληθινή τους ταυτότητα, καθώς οι περισσότεροι δηλώνουν ψευδή στοιχεία. Κανείς δεν γνωρίζει αν είναι εγκληματίες, τι έχουν κάνει στις χώρες απ΄ όπου ήρθαν, ούτε καν στη δική μας, πριν τη σύλληψή τους. Κανείς δεν γνωρίζει τι αρρώστιες κουβαλάν (όταν τα παιδιά μας για να γίνουν δεκτά στους παιδικούς σταθμούς πρέπει να φέρουν πιστοποιητικό ότι εμβολιάστηκαν και για να σπουδάσουν να κάνουν ακτινολογικές και λοιπές εξετάσεις -όπως κι εμείς οι ίδιοι για να διοριστούμε και να εργαστούμε)! 

Εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν: 

1. Για ποιον λόγο και με ποια κριτήρια επιλέχτηκε η Νεάπολη Κοζάνης για τη στέγαση των λαθρομεταναστών; Ούτε κοντά στα σύνορα βρίσκεται, ούτε κοντά στον πυρήνα του προβλήματος, αφού η τεράστια πλειοψηφία των λαθρομεταναστών μπαίνουν στη χώρα από τον Έβρο. 

2. Έχει κανείς αναλογιστεί το κόστος μεταφοράς των ανθρώπων αυτών στο συγκεκριμένο στρατόπεδο, αφού θα πρέπει οι κλούβες να διασχίζουν όλη την Ελλάδα για να τους μεταφέρουν εκεί; 

3. Έχει κανείς αναλογιστεί την αδυναμία της επαρκούς φύλαξής τους από τους ήδη υπάρχοντες αστυνομικούς; Πιστεύουν ότι το όποιο τοπικό αστυνομικό τμήμα μιας μικρής επαρχιακής πόλης με τα λιγοστά άτομα και τον επίσης λιγοστό εξοπλισμό αρκεί για να κρατήσει 3.000 άτομα εντός ενός στρατοπέδου; Εκτός κι αν αποφασίσουν να στέλνουν καθημερινά στη Νεάπολη αστυνομικούς από γύρω περιοχές και μεγάλες πόλεις, για το οποίο εγχείρημα τα έξοδα θα ήθελα να μου πει κάποιος από την Κυβέρνηση αναλυτικά. 

4. Δεδομένου ότι οι χώροι υποδοχής λαθρομεταναστών δεν είναι φυλακές, ας μου πει κάποιος από τους έξυπνους της Κυβέρνησης -οι οποίοι ζουν ήσυχα και μακριά απ΄ όλα αυτά στα «φτωχικά» τους του Κολωνακίου και όχι μόνο - τι θα γίνει σε περίπτωση που όλοι αυτοί οι 3.000 λαθρομετανάστες στασιάσουν (όπως γίνεται συχνά-πυκνά σε φυλακές, με τη διαφορά ότι στη δεδομένη περίπτωση οι φυλασσόμενοι, εύκολα θα ξεχυθούν έξω). Φαντάζεστε 3.000 άτομα να ξεχύνονται στην πόλη της Νεάπολης και των γύρω περιοχών; Η ασφάλεια των κατοίκων θα επαφίεται αποκλειστικά στις καλές προθέσεις των λαθρομεταναστών και στο κατά πόσο θα θέλουν να βλάψουν, να κλέψουν, να βιάσουν κλπ, καθώς θα είναι περισσότεροι και από τους κατοίκους, αλλά και από τους λιγοστούς αστυνομικούς που υπηρετούν στην περιοχή. Η Νεάπολη Κοζάνης δεν είναι Αθήνα -μολονότι κάποιοι επιθυμούν να την μετατρέψουν σε Ομόνοια -ώστε να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης συνδρομής μεγάλων αστυνομικών δυνάμεων σε περίπτωση που όλοι αυτοί οι φιλοξενούμενοι αποφασίσουν αν αντιδράσουν. 

Πέρα από την εντελώς αψυχολόγητη επιλογή του συγκεκριμένου χώρου, αναρωτιέται κανείς, σε τι θα βοηθήσει ένα τέτοιο εγχείρημα. Το πρόβλημά σας κύριοι της Κυβέρνησης (που δεν νομιμοποιείται, θυμίζω, να λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις) είναι να αποφορτίσετε το Κέντρο και να μεταφέρετε το πρόβλημα στην Επαρχία; Γιατί απ΄ αυτά μόνο το 2ο θα καταφέρετε. Η Αθήνα θα εξακολουθεί να υποφέρει από την εγκληματικότητα, τη βρωμιά, την παρανομία, το παρεμπόριο και την έλλειψη ασφάλειας από την κατάσταση που ΕΣΕΙΣ δημιουργήσατε και είστε αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την μετατροπή της άλλοτε ασφαλούς πρωτεύουσας της Ελλάδας σε μια από τις πλέον επικίνδυνες της Ευρώπης. Απλά το πρόβλημα δεν λύνεται με το να κάνετε και τους ανθρώπους της Επαρχίας να υποφέρουν γιατί με τα εκατομμύρια λαθρομεταναστών που λιμνάζουν πλέον στην Αθήνα, η απομάκρυνση 3.000 ή και περισσοτέρων δεν θα λύσει το πρόβλημα. Εφαρμόστε επιτέλους μία σωστή πολιτική για το θέμα και λύστε το πρόβλημα από τη ρίζα -ή μήπως δεν σας αφήνουν οι εντολοδότες σας Γερμανοί και λοιποί, των οποίων τη βούληση εξυπηρετείτε; Η Ελλάδα έχει βουλιάξει από λαθρομετανάστες, η εγκληματικότητα διπλασιάζεται σε ετήσια βάση, γινόμαστε μάρτυρες φαινομένων που δύο μόλις δεκαετίες πριν μας ήταν αδιανόητα (άνθρωποι δολοφονούνται ενώ πηγαίνουν στη δουλειά τους, γριές βιάζονται και ξυλοκοπούνται κι εσείς το μόνο που σκεφτήκατε ήταν να κάνετε τους ταλαιπωρημένους και απομονωμένους Κοζανίτες να γευτούν λίγο από το πρόβλημα (το οποίο δεν λύνετε ούτως ή άλλως με το εγχείρημά σας αυτό); 

Εγώ σαν Ελληνίδα. σας λέω κάτι; Υπάρχω; Με φορολογήσατε για το μικρό σπιτάκι που με κόπο έχτισε ο πατέρας μου για μένα και υποχρεούμαι να σας πληρώνω σαν να σας το χρωστούσα, μου κάνατε κρατήσεις με αποτέλεσμα να μην μπορώ να αντεπεξέλθω στα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ έξοδα και να μειώσω και το φαγητό μου ακόμα, κατεβάσατε τον μισθό μου και ανεβάσατε τους φόρους στα πάντα, μου βάλατε χαράτσια, κάνατε το ηλεκτρικό ρεύμα και τη θέρμανση είδος πολυτελείας, για να ΠΛΗΡΩΣΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΥΦΑΡΠΑΖΕΤΕ, ΤΑ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ, ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΤΗΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ (ΠΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ), ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ (ΠΟΥ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΣΤΕΡΗΣΑΤΕ) ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ! Κι όλα αυτά τη στιγμή που Έλληνες πολίτες οδηγούνται καθημερινά από εσάς τους ίδιους στους κάδους απορριμμάτων για να βρουν τροφή; Και σας ρωτάω: Έχει η Ελλάδα χρήματα αυτή τη στιγμή να θρέφει (με τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών της που έχετε εξαθλιώσει, τους λαθρομετανάστες που έρχονται ΠΑΡΑΝΟΜΑ, σε μια χώρα που δεν μπορεί -ή δεν θέλει -να φροντίσει τους ίδιους τους πολίτες της;) 

Υπενθυμίζω ότι παρόμοιο εγχείρημα ξεκίνησε η ΝΔ και ευτυχώς απέτυχε στην πορεία γιατί οι κάτοικοι της περιοχής που είχε επιλεγεί για δημιουργία χώρου υποδοχής λαθρομεταναστών αντέδρασαν λέγοντας «μόνο πάνω από το πτώμα μας». Ελπίζω και πιστεύω η τοπική κοινωνία της Νεάπολης να κάνει το ίδιο διαψεύδοντας την πιθανή άποψή σας ότι οι συγκεκριμένοι και μετρημένοι στα δάχτυλα τσοπάνηδες δεν θα αντιδράσουν. Ίσως σας εκπλήξουν, ίσως δεν μπορέσουν να σηκώσουν ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΤΙΟ παράλληλα με τα τόσα άλλα που σηκώνουν στον ξεχασμένο και απομονωμένο τόπο τους και σ΄ εσάς είναι άγνωστα. 

Όσο για τους λαθρομετανάστες που με τόσο ζήλο θέλετε να φροντίσετε -εσείς που μένετε άκαμπτοι και ασυγκίνητοι στον πόνο των Ελλήνων πολιτών που ζητιανεύουν φαγητό με τα παιδιά τους να λιποθυμούν από πείνα στα σχολεία -εάν τους νοιάζεστε τόσο πολύ και αποτελούν προτεραιότητά σας, πάρτε τους στα σπίτια σας και ταΐστε τους από τη δική σας τσέπη, όχι από την δική μου που μου αδειάζετε καθημερινά. Κι εγώ πεινάω, με νοιάζεται κανείς;
Αναγνώστρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου